راهبند بازویی چیست؟

راهبند یکی از ضروریات کنترل ورود و خروج اماکن عمومی و خصوصی مانند پارکینگ ها و جاده های اختصاصی و … می باشد. این وسیله جایگزینی مناسب برای دیوار، درب و سایر جداکننده ها است. در مکانهایی با عبور و مرور محدود، درب جوابگو است ولی در صورت تعدد رفت و آمد، باز و بسته کردن مداوم آن، پرزحمت و زمان بر است. از زمان های بسیار قدیم ورودی شهرها و اماکن اختصاصی دارای درب بوده اند. این دروازه ها شب ها بسته و روزها برای تردد باز می شدند. برای کنترل رفت و آمد نگهبان داشته و راه را با میله، زنجیر و یا طناب محدود می کردند. امروزه این محدود کننده های مسیر تنوع بسیار پیدا کرده که یکی از انواع پرکاربرد آن، راهبند بازویی می باشد. در این مقاله با این محصول بیشتر آشنا می شویم.

انواع راهبندها

راهبندها از نظر شکل ظاهر و کاربرد، انواع مختلفی دارند که از اصلی ترین آن ها می توان به راهبندهای زنجیری، ستونی و بازویی اشاره نمود.

مدل زنجیری:

این مدل ظاهری بسیار ساده داشته و برای مشخص کردن حریم اماکن وکنترل‌‌های جزیی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. این مدل در انواع دستی و اتوماتیک تولید می شود.

مدل ستونی:

طرز کار این مدل به این صورت است که ستونهایی در زمین تعبیه  و با بالاتر آمدن آنها نسبت به سطح زمین، مسیر برای عبور و مرور بسته و با هم سطح شدن آن ها با زمین، راه باز می شود. این نوع راهبندها بیشتر در محل های امنیتی به کار می روند. در بعضی از مواقع به قدری مستحکم هستند که باضربه اتومبیل های سنگین نیز آسیب نمی بینند. روش کار این مدل فقط به صورت اتوماتیک می باشد.

مدل بازویی یا اهرمی:

پرکاربرد ترین نوع راهبند به سبب قابلیت نصب آسان و عملکرد فوق العاده،  مدل بازویی و یا اهرمی می باشد. این مانع راه، از اهرم یا میله‌‌ ای تشکیل یافته که مسیر ورود و خروج به واسطه‌‌ی بالا و پایین رفتن آن ، باز و بسته می شود. در مکان های پر تردد از جمله ورودی پارکینگ های عمومی، مجتمع ها ی اداری و مسکونی، فروشگاه ها وکارخانه جات و… استفاده زیادی از آن می شود.

انواع راهبندهای بازویی

مانع راه بازویی در دو نوع اتوماتیک و دستی طراحی و ساخته می‌‌شوند. همانطور که از نام آن مشخص است مدل دستی دارای اهرمی است که بوسیله نیروی انسانی بالا و پایین رفته و راه را باز و بسته می نماید. مدل اتوماتیک آن نیز به دو صورت الکترومکانیکی و هیدرولیکی تولید می شود.

مدل اتوماتیک الکترومکانیکی

نیروی محرکه این نوع مانع راه، از طریق موتور الکترو مکانیکی تامین می گردد. موتور الکترومکانیک از دقت و سرعت بالایی برخوردار است. سیستم الکترومکانیکی، معمولاً قیمت پایین‌‌تری نسبت به سیستم‌‌های هیدرولیکی دارند. علاوه بر آن  هزینه‌‌های تعمیر و نگهداری آنها نیز کمتر است. وجود سیستم برق و چرخ دنده، سرعت خوبی به این موتورها می‌‌دهد؛ اما در دماهای بسیار پایین امکان سرویس دهی خوبی ندارند.  در این نوع مانع راه، سیستمی تعبیه شده که در صورت قطعی برق، اهرم به صورت دستی عمل نماید.

Automatic-Barrier-and-Traffic-Congestion-Control-S_9ecb8b6f8ec1977f430a3caaeb119b19

مدل اتوماتیک هیدرولیکی

نیروی محرکه این نوع راهبند از طریق موتور هیدرولیک تامین می گردد. سیستم‌‌های هیدرولیکی نسبت به سایر موتورها قدرت، استحکام و ماندگاری طولانی تری دارند. سیستم هیدرولیک برای مکانهای پر تردد بسیار مناسب هستند به طوریکه به راهبند با تردد نامحدود معروف شده اند. هیدرولیک در دمای هوای بسیار پایین به راحتی عمل کرده و می‌‌تواند بازوهای بلند و سنگین را پشتیبانی نمایند. از نظر قیمت اولیه و هزینه‌‌های نگهداری نسبت به سایر راهبندها گران تر می باشد.

مزایای استفاده از راهبندهای بازویی اتوماتیک

  • کنترل جریان حرکت اتومبیل‌‌ها را به صورت شبانه‌‌روزی بدون نیاز به نیروی انسانی.
  • صدور اجازه ورود و خروج فقط به اتومبیل های ثبت شده و مجاز.
  • قابلیت پاسخگویی به حجم ترافیک بالا و حتی نامحدود.
  • حفظ امنیت بیشترساختمانها و محیطهای عمومی و خصوصی با نصب تجهیزات امنیتی از قبیل دوربین مدار بسته و سیستم‌‌های اعلام و اطفای حریق و … .
  • امکان کنترل ورود و خروج از راه دور با رادار، اینترنت و تلفن همراه و … بدون حضور در محل.
  • قابلیت نصب و استفاده از سنسورهای اولتراسونیک در محفظه‌‌ی سیستم به منظور تشخیص اجسام کوچکتر از وسایل نقلیه. این تکنولوژی باعث می شود تا زمانی که مانع زیر میله قرار دارد بسته نشود و بدین ترتیب احتمال حوادث ناخواسته‌‌ی ناشی از برخورد بازو به موانع کاهش می یابد.

نصب راه بند بازویی :

نصب این مدل راه بند نسبت به سایر مدل ها آسانتر است. ابتدا باید محل مناسبی برای نصب آن تعیین نمود. برای انتخاب محل مناسب باید محل عبور و مرور عابر پیاده و اتومبیل و ابعاد آن به صورت دقیق مشخص شود. اگر عابر از بیرون  اتاق نگهبانی تردد می کند ، محل نصب باید طوری باشد که عابر از پشت دستگاه عبور کند نه از سمت نوک تیرک تا خطر برخورد به میله و آسیب بوجود نیاید. برای کنترل دقیق تر عبور و مرور محل نصب آن باید تا حد امکان نزدیک به اتاق نگهبانی باشد.
باید حواسمان به کابل های هوایی یا شاخه های درخت و … فضای بالای دستگاه یا تیرک نیز باشد. در این صورت یا باید محل نصب را تغییر داد و یا موانع را برطرف کرد تا تیرک هنگام عمود شدن با آنها برخورد نکند.
پس از تعیین دقیق محل وانجام فنداسیون، پایه نصب می گردد. اگر راهبند، اتوماتیک باشد موتور محرکه درون پایه قرار می گیرد. در آخر میله راه بند به پایه متصل می گردد . شرکت راهبند پاسارگاد دارای نصابان حرفه ای می باشد که می توان برای اجرا و نصب انواع راهبند از آن ها کمک گرفت.

قیمت راه بند بازویی :

با توجه به مدل و اجزای تشکیل دهنده این راهبند، قیمت آن متفاوت است. بعضی از اجزای تشکیل دهنده آن وارداتی بوده و تابع قیمت های جهانی و نرخ روز ارز می باشد. برای مطلع شدن از قیمت دقیق می توانید با کارشناسان فروش شرکت پاسارگاد  تماس برقرار نمایید.

خلاصه مطلب

در این مقاله مطالبی پیرامون انواع، طریقه نصب و قیمت راهبند بازویی ارائه گردید. محصولات شرکت پاسارگاد با کیفیت بالا و گارانتی ارائه می گردد. با تماس با کارشناسان مجرب این شرکت می توانید اطلاعات دقیق تری نسبت به تولیدات آن کسب نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *